Простатит: про що мовчать чоловіки?

Простатит: про що мовчать чоловіки?

Напевно, не всі знають, що простату називають "другим серцем" чоловіка. Так це чи ні, кожен вирішує для себе сам, але що більше уваги чоловік приділяє своїй біологічній функції, то складніше йому впоратися з психологічними проблемами, пов'язаними з простатою. Простатит - одне з найпоширеніших урологічних захворювань. Він виникає у чоловіків молодого і середнього віку. Це запальне захворювання не передається статевим шляхом. Скарги, що дають змогу поставити діагноз "простатит", виявляються у 25-35% чоловіків у віці 20-40 років і приблизно в 50% чоловіків старше 40 років.

Виділяють такі основні форми простатиту:

·        гострий і хронічний простатит - залежно від типу прогресування;

·        бактеріальний та абактеріальний простатит - залежно від причини виникнення.

З усіх випадків простатиту найчастіше (90-95%) зустрічається хронічний абактеріальний простатит (включно із синдромом хронічного тазового болю).

Абактеріальний хронічний простатит - захворювання, що має безліч факторів, які сприяють його виникненню. На сьогодні існує кілька теорій, що пояснюють виникнення абактеріального простатиту, хоча причини цього захворювання до кінця медицині не відомі.

Основним симптомом простатиту є біль у ділянці промежини, тазу, зовнішніх статевих органів і паху. Інтенсивність больового синдрому може варіювати від легкого дискомфорту до сильного болю.

Хронічний простатит пов'язаний із певними аспектами способу життя чоловіка. Існують три явища, що становлять реальну небезпеку для передміхурової залози:

·        професійна або тривала їзда на велосипеді;

·        тривале сидіння і вібрація - синдром далекобійника;

·        підняття важких предметів при повному сечовому міхурі.

Існують і прості рекомендації щодо профілактики абактеріального хронічного простатиту. Лікарі рекомендують:

- приділяти увагу особистій гігієні

- уникати малорухливого способу життя

- бути фізично активним

- уникати зневоднення

- уникати великої кількості кофеїну та алкоголю

- практикувати безпечний секс

- дотримуватися збалансованої дієти

- знизити стрес

- не турбуватися про "погані наслідки" простатиту

Сучасні медичні протоколи не рекомендують масаж простати, який пропонують у деяких клініках. За такого захворювання, як абактеріальний хронічний простатит, лікування може проводитися фітопрепаратами і фізіотерапією як доповнення до основної терапії.

Заказать сейчас