Небезпечні медичні рекорди

Небезпечні медичні рекорди

Змагання та рекорди вітаються у спорті, в медицині ж це, як правило, межує між життям і смертю людини. Найнеймовірніші медичні історії можуть розповісти не тільки лікарі та пацієнти, вони занесені до книги рекордів Гіннеса. Ось деякі з них:

·        Найостаннішим рекордом, занесеним до книги рекордів Гіннеса, є найбільший у світі камінь у нирці завдовжки 13 см і вагою 800 грамів. 1 червня цього року в госпіталі на Шрі-Ланці урологічною бригадою було проведено хірургічну операцію з видалення каменю в нирці. Камінь пацієнта Кунге побив два світових рекорди і був більшим, ніж нирка хворого. Фото каменя розміром із грейпфрут, довжиною в банан і вагою, що дорівнює вазі чотирьох хом'яків, облетіло весь світ.

·        Рекордну температуру тіла було зафіксовано у пацієнта з тепловим ударом з США в місті Атланта 1980 року. 46 градусів за Цельсієм вразили лікарів, адже існували дані, що білки організму починають руйнуватися за температури вище 41 градуса. Пацієнт вижив, а рекорд зафіксували представники книги рекордів Гіннеса. Ними ж у 1994 році в США було зафіксовано й найнижчу температуру тіла 14 градусів за Цельсієм. Дівчинка, яка шість годин поспіль провела на морозі мінус 22°С, стала такою рекордсменкою.

·        Найбільш плідною жінкою сучасності є чилійка з Сан-Антоніо, яка народила 55 дітей за період 1943-1981 рр. Перші п'ять вагітностей у неї народжувалися трійні, причому виключно хлопчики.

·        Найдивнішими рекордами є психічні розлади з проковтуванням різних предметів. На початку минулого століття у Великій Британії було встановлено рекорд у пацієнтки з двома з половиною тисячами невеликих предметів у шлунку, які не виводилися природним чином. Найважчим предметом, який було видалено зі шлунка людини, стала волосяна грудка вагою понад 2 кг. Пацієнтка 20 років страждала нав'язливим заковтуванням.

·        Найбільшу кількість штучних суглобів було встановлено пацієнтці зі США, яка страждала на ревматоїдний артрит. Вісім із десяти великих суглобів було замінено в період 1979-1989 рр. Хворій було замінено два тазостегнових, два колінних і два плечових суглоби. Також було проведено заміну ліктьового суглоба і щиколотки.

Заказать сейчас