10 ознак чоловічої невпевненості, які відштовхують жінок

10 ознак чоловічої невпевненості, які відштовхують жінок

Усі відчувають різницю між періодично беззахисною і надмірно невпевненою людиною. Це стосується і жінок, і чоловіків. Невпевнений у собі чоловік може бути будь-яким: багатим, бідним, невисоким, високим, привабливим і не дуже. Це людина, яка шукає нездорового рівня схвалення та уваги з боку зовнішнього світу. Більшість невпевнених у собі чоловіків навіть не усвідомлюють, що демонструють таку поведінку, а ті, хто знає, просто соромляться зізнатися в цьому. Надмірно невпевнений у собі чоловік може легко почати контролювати дії своєї партнерки, обмежувати її свободу і ставати жорстоким.

Ось 10 ознак чоловічої невпевненості, які відштовхують жінок:

1.     Він уникає зорового контакту.

Невпевненому в собі чоловікові важко підтримувати зоровий контакт із будь-ким. Думка про те, щоб дивитися комусь в очі, змушує його почуватися вкрай ніяково, аж до такої міри, що він пітніє і стає метушливим. Він також може не дивитися на свою партнерку за вечерею або під час занять коханням. Невпевнений у собі чоловік може почуватися некомфортно, дивлячись людям в очі, через страх, що його невпевненість може бути виявлена.

2.     Він ревнує.

Невпевнений у собі чоловік починає ревнувати, коли жінка проводить час зі своїми друзями. Йому не подобається, коли вона зустрічається з колегами після роботи. Він не хоче, щоб вона ходила по магазинах зі своїми подругами, і забороняє їй дружити з будь-яким іншим чоловіком. Він завжди скаржиться, що жінка не приділяє йому достатньо часу або уваги. У розлуці він постійно перевіряє її за допомогою текстових повідомлень або телефонних дзвінків, щоб дізнатися її місцезнаходження.

3.     Він занадто рано закохується.

Невпевнений у собі чоловік схильний плутати свою нездорову прихильність із коханням. Він каже жінці, що кохає її, коли стосунки ще тільки зав'язуються. Зазвичай він робить це, щоб змусити її залишитися. Якщо хлопець одразу ж каже дівчині, що кохає її, це повинно насторожити, особливо якщо він змушує її сказати те саме йому у відповідь.

4.     Він завжди шукає схвалення.

Чоловік у здоровому емоційному стані не потребує схвалення на кожному кроці. Однак невпевнений у собі чоловік завжди чекає похвали від своєї партнерки. Він постійно ставить такі запитання: "Ти мене любиш? Як сильно ти кохаєш мене? Ти знаходиш мене привабливим?". По суті, він завжди випрошує компліменти або схвалення - зазвичай через свою низьку самооцінку.

5.     Він хоче знати про все.

Невпевнений у собі чоловік хоче знати все про життя жінки. Він злиться, коли вона випадково щось упускає у своїх розповідях, і пізніше він дізнається про це. Він постійно запитує її про те, як вона проводить час, куди ходить і з ким розмовляє. Невпевнений у собі чоловік вимагає, щоб жінка говорила про речі, які доставляють їй дискомфорт. У всіх нас є особисті секрети, якими не хочеться ділитися ні з ким, але у випадку з невпевненим у собі партнером ці табу, на його думку, зайві.

6.     Він використовує минулі стосунки як інструмент маніпуляції.

Невпевнений у собі чоловік схильний вважати себе жертвою. Він не може сказати нічого хорошого про своїх колишніх партнерок і вважає, що з ним обійшлися несправедливо. Він стверджує, що його колишні не любили його. Це може бути правдою і причиною того, що він такий невпевнений, а може бути просто вигадкою в його голові. Жінка має сприймати ці історії про колишні стосунки як застереження - якщо вона не хоче почуватися винною за те, що розлучилася з таким бідолахою.

7.     Він порушує особисті кордони.

Особистий простір і здорова дистанція - це речі, які роблять стосунки успішними, але невпевнений у собі чоловік не має про це уявлення. Натомість він "душить" жінку своєю потребою в постійному спілкуванні. Через кілька хвилин після побачення він пише їй, що сумує. Він хоче бачити її щодня і засмучується, якщо в неї є інші обов'язки, які відволікають її від нього. Це його спосіб змусити її почуватися винною, якщо їй потрібно працювати або зустрітися з подругою, і вона не може піти з ним на побачення. Жінка починає почуватися пригніченою від такої нав'язливої уваги.

8.     Він шпигує.

Патологічне шпигунство включає в себе перевірку її телефону і соціальних мереж. Ба більше, невпевнений у собі чоловік часто непокоїться, коли поруч із ним жінка користується своїм телефоном. Він озирається через її плече, коли вона отримує повідомлення. Він може недбало запитати, кому вона пише, або прямо вимагати показати її телефон. Йому часто здається, що вона щось від нього приховує - якщо вона сидить за комп'ютером або телефоном, навіть якщо просто перевіряє робочу електронну пошту або відправляє рецепт подрузі.

9.     Він занадто багато думає про незначні слова та дії.

Невпевнений у собі чоловік схильний надмірно аналізувати всі найдрібніші дії та слова. Він звинувачує жінку в тому, що вона ображає його або поводиться байдуже, навіть якщо вона і не збиралася цього робити. Ба більше, їй завжди доведеться обмірковувати кожне слово, перш ніж говорити, - щоб не підживлювати його невпевненість.

10.                       Він занадто чутливий до критики.

Ніхто не любить, коли його критикують, але невпевнений у собі чоловік дуже погано сприймає навіть найконструктивнішу критику. У нього низька самооцінка, і він не виносить, коли хтось вказує на його недолік.

Заказать сейчас