5 порад щодо скорочення щоденного споживання солі

5 порад щодо скорочення щоденного споживання солі

Кількість споживаної солі, яка не викликає проблем зі здоров'ям у більшості дорослих людей, становить не більше 6 грамів на день. Це сумарна кількість хлориду натрію з усіх можливих джерел. Зокрема натурального натрію в цій кількісті солі — 2,4 грами. Хоча фізіологічна потреба дорослої людини в натрії набагато менша.

Натрій необхідний при передачі нервових імпульсів, підтримці водного та кислотно-лужного балансу. Надмірне споживання натрію може призвести до збільшення артеріального тиску, підвищеного ризику інсульту та серцевих захворювань.

Середній дорослий американець споживає 3,4 г натрію щодня, що більш ніж удвічі перевищує рекомендований рівень в 1,5 г для людей молодше 50 років.

Давайте разом знайдемо способи зменшити щоденне споживання солі. Це може здатися складним завданням, але за допомогою кількох простих змін у раціоні можна суттєво змінити кількість солі, що споживається щодня.

Отже, якщо ви готові взяти на себе відповідальність за своє здоров'я, ось п'ять порад щодо скорочення щоденного споживання солі:

1. Будьте уважні у продуктовому магазині.

При здійсненні покупок уважно вивчайте етикетки продуктів харчування, щоб визначити, у яких продуктах міститься більше натрію, та, по можливості, купуйте продукти з низьким вмістом натрію.

Шукайте марки консервів та приправ зі зниженим вмістом натрію хлориду або без солі.

2. Уникайте оброблених харчових продуктів.

Оброблені продукти часто містять приховані джерела натрію, такі як додані консерванти та ароматизатори.

Свіжі фрукти та овочі не містять натрію, тому зосередьтеся на тому, щоб зробити ці багаті на поживні речовини продукти основними у своєму раціоні.

3. Використовуйте більше приправ при приготуванні їжі.

Обмежте кількість кухонної солі, яку ви додаєте при приготуванні їжі вдома — спробуйте натомість поекспериментувати зі свіжими травами, часником або лимонним соком, щоб отримати ароматні страви без зайвого вмісту натрію.

4. Тримайте подалі від снеків, які постачаються попередньо приправленими або солоними.

Не всі снеки однакові. Намагайтеся віддавати перевагу несоленим горіхам, попкорну або крекеру, а не чіпсам та іншим обробленим перекусам, які можуть бути сповнені прихованих джерел натрію.

5. Відмовтеся від солоних напоїв.

Багато енергетичних напоїв містять велику кількість доданого цукру та солі, тому шукайте більш здорові альтернативи, такі як вода. Навіть додавання шматочків цитрусових, таких як апельсин і лайм, може посилити смак без збільшення щоденного споживання цукру і солі!

Пам'ятайте, що вся справа у невеликих, стійких змінах. Скорочення щоденного споживання солі не відбувається відразу, але, дотримуючись цих кроків, ви незабаром відчуєте себе енергійнішими, здоровішими і менш схильними до розвитку серцево-судинних захворювань.

Заказать сейчас