Вся правда о натуральных соках

Вся правда о натуральных соках

Вважається, що сік - це найдоступніший спосіб отримання вітамінів і мікроелементів.  Але і вони не завжди бувають корисними.  А на які соки ви звертаєте увагу, прийшовши в супермаркет?  Ті, на яких позначено «Сто відсотковий натуральний» або «Не містить консервантів»?  Не варто тішити себе ілюзіями - таких соків не існує.  Якщо сказано, що відсутній цукор, то обов'язково варто вивчити його склад, там безумовно буде присутній сахароза, підсолоджувач, сахарин, фруктоза або інші замінники цукру.

Натуральними вважаються соки, виготовлені з доброякісних стиглих плодів, які пройшли пастеризацію і знаходяться в асептичних пакетах або скляній тарі.  Однак і від них користь незначна: при тривалому зберіганні вітаміни випаровуються.

Прийти нам на допомогу може свіжовичавлений сік.  Але про нього слід володіти детальною інформацією, щоб не завдати шкоди здоров'ю.

Овочі і фрукти є для нас загальнодоступними природними джерелами отримання вітамінів, мінералів, органічних кислот, клітковини і ензимів.  Проте, при всьому бажанні ми не в змозі спожити таку кількість плодів, щоб в повному обсязі забезпечити організм всім необхідним.

В цьому випадку можна вдатися до вживання свіжих соків: корисні інгредієнти зберігаються в них в природному вигляді і оптимальних пропорціях.  Дані напої є «постачальниками» енергії для всіх клітинок організму.  Але це зовсім не означає, що свіжоприготовані напої можна пити скільки заманеться.

Фрешем (свіжовичавленим соком) вважається напій, отриманий за кілька хвилин до його вживання.  Саме протягом п'ятнадцяти хвилин він зберігає свої найцінніші якості, по закінченню цього часу багато біологічно активні речовини піддаються руйнуванню.

Виняток становить фреш з буряка, який потрібно для початку витримати в холодильнику протягом 2 годин, щоб випарувалися отруйні азотисті сполуки, здатні надавати несприятливий вплив на організм.

Максимальної користі від свіжовичавленого соку можна домогтися, якщо випивати його за півгодини до прийняття їжі, тобто на голодний шлунок або між основними прийомами їжі в якості приносить користь перекусу.  Додатково до всього відбувається його швидке всмоктування і вступ в біохімічні процеси.  Якщо ж вживати сік під час або після прийому їжі, він з'єднується з їжею і призводить до бродіння в кишечнику.

Фреш - відмінний засіб для поліпшення здоров'я організму, наповнення його вітамінами, мікроелементами та іншими цінними речовинами.  Він не тільки втамовують спрагу, а й сприяють виведенню з організму шкідливих речовин.  Недарма певні соки включені в комплексний план по очищенню організму від зашлакованості, виведенню радіоактивних нуклідів, регенерації клітин шкіри, а також їх застосовують для профілактики різних хвороб.

Найбільш корисним вважається фреш апельсинового соку.  Він містить велику кількість вітаміну С, який сприяє зміцненню імунітету і незамінний в профілактірованіі і терапії простудних захворювань.

У свіжих соках крім плюсів є і мінуси.

Вичавлюючи з овочів і фруктів все соки, ми усуваємо шкірку, насіння і серцевину, тобто харчові волокна такі необхідні для системи травлення.  А адже безпосередньо клітковина допомагає швидкому насиченню і дозволяє тривалий час не відчувати голод, знижує рівень холестерину і цукру в кров'яному руслі, підтримує нормальне скорочення кишечника і виступає каталізатором виведення токсичних речовин з організму.  Процес перетравлення рідин відбувається набагато швидше ніж твердої їжі.  При вживанні натуральних плодів запускається природний процес травлення, а випитий сік обходить цей багатоступінчастий процес, і механізм ситості НЕ активізується.

Ще одне нарікання до соків з фруктів - великий вміст цукру.  Малоймовірно комусь вдасться за раз з'їсти 6 апельсинів, а ось випити - простіше простого.  Приблизно таку кількість плодів потрібно на 1 склянку фрешу, де майже вся енергія буде випадати на долю цукру.  Як стверджують прихильники джусінга, велика частина людей п'ють соки неправильно.  Фруктові фреші, в яких відсутні волокна - надмірно концентрований заряд цукру, сприяє дуже швидкому підвищенню кількість цукру в крові, що приводить до вироблення інсуліну.

Ще на один фактор варто звернути увагу: більшість соків мають протипоказання при захворюваннях травної системи.  Органічні сполуки, які присутні в подібних соках, впливають на підвищення кислотності шлункового соку, викликаючи відчуття печіння, тяжкості в епігастральній ділянці і болю в животі.  У зв'язку з цим від свіжих соків бажано відмовитися в гострий період гастриту і виразкової хвороби.  Для тих, хто страждає затяжними захворюваннями шлунково-кишкового тракту або схильні до алергічних реакцій рекомендується свіжовичавлені соки розбавляти простою водою в рівних співвідношеннях.

Засвоєння соків відбувається значно легше, ніж цільних плодів.  1 стакан прирівнюється до 1 порції їжі, тому двохсот мілілітрів фрешу в день буде цілком достатньо.

Цілющу силу соків не варто переоцінювати.  З обережністю треба приймати соки тим, у кого є патології з боку печінки, нирок, а також алергікам.

Для вирішення проблем з каменями в нирках ми рекомендуємо натуральний засіб КЕДЖІБЕЛІНГ МАКС.  Ідеальна комбінація чотирьох лікарських рослин з Південно-Східної Азії в максимальній концентрації для лікування і профілактики сечокам'яної хвороби від провідного виробника рослинних екстрактів PHYTOCHEMINDO REKSA.  КЕДЖІБЕЛІНГ МАКС показує високу ефективність при всіх видах каменів і при тривалому використанні не дає побічних ефектів.

 

Заказать сейчас