ТОП-6 продуктів для схуднення з приправою гумору

ТОП-6 продуктів для схуднення з приправою гумору

У пошуках ідеальної фігури ми пильно вивчаємо продукти, які можуть допомогти в цій нелегкій справі. Нам треба вирішити кілька завдань: прискорити метаболізм і знизити апетит без втрати гарного настрою. Давайте розглянемо ТОП-6 продуктів, які допоможуть нам не тільки скинути зайві кілограми, а й підняти настрій.

1.     Овочі та зелень

Зелені листові овочі (шпинат, листовий салат, капуста) багаті на клітковину і низькокалорійні, вони допомагають почуватися ситими довгий час, ніби кажучи нашому апетиту: "Тихіше, друже!".

Шпинат з високим вмістом клітковини, вітамінів С, А і заліза – герой схуднення. Він містить тилакоїди, рослинні сполуки, які можуть затримувати перетравлення жирів, зменшуючи відчуття голоду і потяг до їжі.

Броколі є суперзіркою у світі продуктів для схуднення. Дослідження показують, що збільшення споживання хрестоцвітних, таких як броколі, допомагає утримувати вагу з плином часу. Приправте його часником, лимонним соком або пармезаном, щоб отримати швидкий і смачний гарнір. Броколі містить речовини, що сприяють прискоренню обміну речовин. З ним метаболізм працює так швидко, що міг би виграти в перегонах "Формули-1".

2.     Білок

Якби білок був супергероєм, він був би нашим надійним союзником у боротьбі із зайвими кілограмами.

Курятина, індичатина, риба, яйця – просто майстри зі створення відчуття ситості та поліпшення настрою під час схуднення!

Як альтернативу тваринним білкам варто звернути увагу на сочевицю і бобові. Сочевиця може стати зіркою ситних супів, тушкованих страв і каррі, а нут стане смачною основою для салатів і хумусу. Використовуйте розмаїття доступних бобових, експериментуйте з різними рецептами та насолоджуйтеся перевагами рослинних білків.

3.     Злаки та зернові

Вівсянка, улюблена страва сніданку, не тільки заспокоює нервову систему, а й чудово контролює вагу. Овес, багатий клітковиною, марганцем і білком, допомагає стримувати апетит. Вівсянка нібито винищує бажання з'їсти потайки щось смачненьке до наступного прийому їжі.

Кіноа, повноцінний білок рослинного походження, стане чудовим доповненням у меню для схуднення, надаючи стравам горіхового смаку. Кіноа нагадує нашого старого друга з ім'ям "Почуття ситості": зустрів і зрозумів, що ми так давно не спілкувалися.

4.     Фрукти та ягоди

Любителі авокадо, радійте! Ваші улюблені вершкові ласощі – чемпіони зі зниження ваги. Авокадо з високим вмістом калію, фолієвої кислоти і вітамінів калорійне, але багате корисними для серця ненасиченими жирами і клітковиною. Намазуйте його на тости, додавайте в салати або готуйте гуакамоле – авокадо перетворює здорове харчування на радість.

Яблука поряд з антиоксидантами, вітамінами і калієм, містять розчинну клітковину, звану пектином, яка сприяє зниженню апетиту і ваги.

Полуниця, малина, чорниця або ожина, дорогоцінні камені низькокалорійної дієти, багаті на клітковину і вітаміни.

Грейпфрут знаменитий своїм дієвим способом прискорення обміну речовин і зниження ваги. Він немов "Ніндзя метаболізму", який бореться з жиром і перемагає його.

5.     Горіхи та насіння

Мигдаль, волоський горіх, пекан завжди кажуть "прощавай" нашому голоду.

Насіння чіа дуже корисне, не обманюйте себе його розміром, коли справа доходить до втрати ваги. Це крихітне насіння, насичене жирними кислотами омега-3, кальцієм і клітковиною, може стати нашою секретною зброєю, як і насіння льону.

6.     Інші продукти

Зелений чай, багатий антиоксидантами і такими сполуками, як катехіни, може прискорити обмін речовин і сприяти спалюванню жиру. Візьміть за звичку замінювати солодкі напої чашкою гарячого або холодного зеленого чаю, який допоможе досягти цілей зі зниження ваги.

Привітайте грецький йогурт – багату білком насолоду, яка може полегшити наш шлях до зниження ваги.

Йогурт і кефір, як джерела пробіотиків, сприяють здоровій мікрофлорі кишківника. Вони нібито відправляють до нього армію дружніх бактерій, щоб ті взяли під контроль ворожі жири.

Правильне харчування не обов'язково має бути нудним і одноманітним.  Знаходьте свої суперпродукти для схуднення і не забувайте підтримувати баланс між правильним харчуванням, фізичною активністю і позитивним настроєм!

Заказать сейчас