Найпростіший спосіб позбутися проблем органів малого тазу

Найпростіший спосіб позбутися проблем органів малого тазу

Ім'я професора із США Арнольда Кегеля відоме вузьким фахівцям, хоча багато хто чув про його вправи для зміцнення м'язів тазового дна. Імям свого розробника Кегеля було названо найефективнішу, найдоступнішу для більшості людей гімнастику для м'язів промежини, яка допомагає при багатьох захворюваннях.

Для кого корисна гімнастика?

Тазове дно – м'язовий шар, який утримує сечовий міхур, матку і кишечник. Провиснувши як гамак у разі ослаблення м'язів, внутрішні органи теж зміщуються вниз. Це може спричинити низку проблем як у жінок, так і в чоловіків: гіперактивність сечового міхура, пролапс матки, нетримання сечі та калу, еректильну дисфункцію.

Причин таких станів може бути кілька:

·        пологи та вагітність

·        вікові зміни

·        захворювання передміхурової залози

·        зайва вага

Як правильно виконувати вправи?

Є кілька простих правил, які потрібно знати.

Правило 1. Визначити м'язи, які потрібно тренувати.

Найпростіший спосіб – це спробувати затримати або зупинити струмінь сечі під час сечовипускання. Зверніть увагу, які м'язи при цьому задіяні. Зробіть так один-два рази, щоб відчути потрібні м'язи.

Правило 2. Тренуйтеся регулярно.

Для досягнення позитивних результатів тренуватися необхідно щодня не менше двох разів на день. Тоді результати будуть помітні через кілька місяців.

Правило 3. Не скорочуйте інші м'язи і не затримуйте дихання.

Для кращого результату потрібно стежити, щоб не напружувалися м'язи живота, сідниць, стегон, а тільки м'язи тазового дна.

Правило 4. Виконуйте гімнастику методично.

Комплекс складається з декількох видів простих вправ.

Комплекс №1.

Поступово протягом 5 секунд сильно скоротити м'язи тазового дна, затримати на 1-2 секунди, потім повільно розслабити. Перепочинок 5 секунд.

Комплекс №2.

Вправа «ліфт»: скоротити м'язи несильно («1 поверх»), затримати на 2-5 секунд, продовжити скорочення з більшою силою («2 поверх»), знову утримувати, так пройти 3-5 «поверхів». Так само пройти поетапно вниз, затримуючись на кожному «поверсі».

Комплекс №3.

Швидко скоротити м'язи й утримувати 10 секунд, потім розслабити на 10 секунд.  Після цього протягом однієї хвилини робити швидкі скорочення по 1 секунді, чергуючи їх із такими ж швидкими розслабленнями.

Правило 5. Збільшуйте навантаження поступово.

Не потрібно в перший же день навантажувати себе великою кількістю вправ і повторів. Починайте тренування поступово з 10 повторень кожної вправи 2 рази на день. Щотижня додавайте по 5 повторень, поступово довівши їх кількість до 30 для кожного виду вправ.

Вправи Кегеля дуже прості й практично не мають протипоказань. І все ж вони є:

·        гострий період будь-яких запальних процесів

·        гемороїдальні кровотечі

·        судинні захворювання

·        онкологія

·        післяопераційний період

Гімнатика може виконуватися в положенні сидячи та стоячи. Ефективно можна займатися лежачи на спині з піднятим тазом або на животі із зігнутою в коліні ногою. Ось тут уже краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Вивчайте по відеоуроках і робіть цей ефективний комплекс, щоб позбутися проблем органів малого тазу.

Заказать сейчас