Користь гарбуза для чоловіків

Користь гарбуза для чоловіків

Якщо пригадати традиції нашого народу, то з гарбузом у чоловіків складаються особливі стосунки. Під час сватання дівчина красномовно виносила саме гарбуз нареченому, який був їй "не до душі". І якщо пошукати наукове обґрунтування цієї традиції, то виявиться, що воно справді існує. Тож сучасний чоловік має уважніше прислухатися до думки дієтологів: гарбуз та його насіння – один із головних трендів правильного харчування для здоров'я передміхурової залози.

І ось чому.

М'якоть і насіння цього овоча багаті на поживні речовини, які мають безліч переваг для здоров'я чоловіків. Гарбуз – джерело каротину, вітамінів групи B, РР, Е, С, антиоксидантів, магнію, цинку.

Гарбуз покращує сперматогенез і сприяє здоров'ю простати.

У дослідженні, опублікованому в журналі "Urology Internationalis", було показано, що вживання гарбузової олії уповільнює патологічне збільшення передміхурової залози.

Гарбуз, а особливо його насіння, містять велику кількість бета-каротину та інших антиоксидантів, які можуть мати позитивний вплив на чоловіче здоров'я. Сполуки, що містяться в гарбузовому насінні, сприяють поліпшенню сечовипускання, що допомагає зменшити дискомфорт у сечовому міхурі в разі збільшення передміхурової залози.

Гарбуз багатий на цинк, який сприяє сперматогенезу.

Гарбузове насіння містить важливу речовину L-аргінін, яка бере участь у синтезі чоловічого статевого гормону тестостерону і покращує роботу передміхурової залози.

У цьому продукті L-аргініну більше, ніж у будь-якому іншому.

Якщо проранжувати всі народні засоби лікування аденоми простати за їхньою ефективністю, то на першому місці опиниться гарбуз.

Вживання соку плода і насіння ще в давнину вважалося засобом для підтримки тонусу чоловічої сили загалом.

Користь приносить свіжовичавлений сік із м'якоті гарбуза (пити по склянці на день протягом 14-21 днів, можна додавати по столовій ложці меду).

Гарний профілактичний ефект має гарбузове насіння: вживати його потрібно після просушування (смажити не можна), очистивши від шкірки, але зберігши при цьому оболонку (вона зеленуватого кольору). Рекомендована кількість – 30 грамів на добу протягом 30 днів. Можна їсти насіння цілим, можна подрібнювати й додавати в їжу.

Корисна олія з насіння гарбуза. На день буде достатньо 2-3 столових ложок. Можна заправляти гарбузовою олією салати, що тільки поліпшить їхній смак.

Не варто забувати, що гарбузове насіння або препарати на його основі –біологічно активна добавка, а не ліки. Простатит або аденому не можна вилікувати тільки за допомогою гарбузового насіння, олії або соку.

А ось поліпшити якість свого життя можна і потрібно.

Якщо вам піднесли гарбуз, не засмучуйтеся!

Згадайте рекомендації дієтологів і зробіть із гарбуза корисну закуску.

Заказать сейчас