Как правильно заваривать чай

Как правильно заваривать чай

Для всіх сортів чаю існують загальні правила заварювання, а саме:

 • Для початку треба підготувати посуд.  Фарфорова або глиняна - кращий варіант для заварювання.

 • Наступне, на що необхідно звернути увагу - вода.  Краще використовувати найбільш м'яку чисту воду, без особливих домішок і запахів.  Чи не колодязна (джерельна), але досить відфільтрована або відстояна вода теж підійде.

 • Процес кип'ятіння повинен бути мінімальним.  Як тільки з'являться перші бульбашки, кип'ятіння припиняють.

 • Перш ніж залити листя чаю окропом, посуд, де буде заварюватися чай рекомендується обдати гарячою водою, а потім витерти насухо.

 • Спочатку заливаються окропом листя, для їх розкриття, і тільки потім заповнюється чайник.

 • Показником правильності заварювання чаю є опустилися на дно листочки чаю, і утворення піни на поверхні заварки.

 • Чи існують деякі сорти чаю, які заварюються повторно.  Такі чаї заварюються максимум через кілька годин, а не на наступний день.

Тепер перейдемо до правил заварювання окремих сортів чаю.

Чорний чай

Чорні сорти чаю заливають водою 90-950 С. Час заварювання складає 5 хвилин.

Зелений чай

Зелений чай заварюють водою 800 С. Заварюють зелений чай 3 хвилини.  Високоякісний зелений чай при правильному заварюванні не гірчить.

Білий чай

Для листя білого чаю використовують воду не вище 700 С. Для цього чаю досить 3 хвилин для заварювання.

чай каркаде

Чай каркаде виготовляють із сушених прицветников квіток суданської троянди (рід гібіскус).  Його наполягають приблизно 10 хвилин у воді при температурі 900 С.

Китайський чай Пуер

Це постферментірованний чай, що відрізняється специфічною технологією виробництва.  Найбільш оптимальною вважається температура води 900 С. Для заварювання досить 2-3 хвилини.  Першокласний пуер заварюють до 10 разів.

Чай Улун (Оолонг)

Цей чай заварюють при температурі 850 С протягом 3 хвилин.  Щоб добитися такої температури без термометра, досить залишити тільки що закипів чайник охолонути 5 хвилин.  Улун також можна заварювати повторно.

чай мате

Температура води - 75-850 С. Не можна використовувати окріп, інакше напій буде віддавати неприємною гіркотою.  Наполягають мате 4-5 хвилин.

Фіточай (лікувальний)

Існує достатньо свідчень, що ще задовго до Авіценни і Гіппократа людство застосовувало настої і відвари трав з лікувальною метою для збереження здоров'я.  Якщо немає бажання або можливості займатися пошуком лікарських рослин, то можливо придбати в аптеці вже готовий збір.  Спосіб заварювання лікувального чаю зазвичай вказаний на упаковці.  Стандартний рецепт простий: на 1 чайну ложку збору - 250 мл окропу і настоювати фіточай протягом 20 хвилин.  Одержаний відвар процідити і додати рідину до 200 мл.

Тепер ви знаєте, як правильно заварювати різні сорти чаю.  І якщо звичайний чай можна пити, коли душа забажає, то для фіточаю крім дотримання всіх умов приготування, передбачений фіксований курс, інакше вживання не принесе ніякого лікувального ефекту.  Це відноситься до всіх фіточаї, в тому числі нирковим.  Часом за напруженим життєвим ритмом не завжди вдається вчасно заварити чай за всіма правилами.  Куди більш зручна готова форма.  КЕДЖІБЕЛІНГ МАКС - вирішення проблеми.  Ефективний засіб для поліпшення функції нирок має чотири потужних швидких дії: літокінетіческое, спазмолітичну, діуретичну, протизапальну.  Застосовуючи капсули КЕДЖІБЕЛІНГ МАКС можна домогтися гарних результатів у лікуванні як гострих, так і хронічних захворювань сечового міхура, уретри або нирок.

 

Заказать сейчас