Давайте згадаємо про автомобільну аптечку

Давайте згадаємо про автомобільну аптечку

Давайте згадаємо про автомобільну аптечку.

Автомобіль замінив літак і став основним видом транспорту на далекі відстані - така реальність сьогодення. Кожен автомобіліст в Україні тепер не забуває постійно тримати в запасі повний бак і каністру бензину. Також необхідно подбати про медикаменти для кожного члена сім'ї. Нові правила про спеціальний відпуск ліків застали багатьох зненацька.

Не варто забувати і про те, що автомобільну аптечку слід перевіряти і поповнювати один-два рази на рік. У цьому питанні ми активно наближаємося до норм європейського стандарту DIN 13164, і тепер наші аптечки формуються відповідно до вимог ДСТУ 3961-2000 з оновленнями. Будь-який транспортний засіб, зокрема й трактор, залежно від кількості пасажирів комплектується відповідно до цього стандарту. Акцент зроблено на засоби надання допомоги в разі травм і кровотеч, адже за статистикою 80% смертей у ДТП стаються від критичної втрати крові.

Аптечка - реальний рятівник життя! Обурення деяких водіїв тим, що відсутність укомплектованої аптечки є приводом для штрафу, абсолютно безпідставне. Усі чули історії про аварії на дорогах з низьким трафіком або вночі, коли водій залишається один і змушений сам надавати першу допомогу. З цієї ж причини добре б тримати аптечку в салоні автомобіля, а не в багажнику.

Автомобільна аптечка включає 2 комплекти. У перший базовий комплект входять різні види бинтів і пластирів, джгути для зупинки кровотечі, кровоспинні та антисептичні серветки, ножиці. Другий базовий комплект включає медичні рукавички, клапан для штучного дихання, покривало, пінцет, шпильки, медичну косинку для перев'язування. Усе це має бути упаковано в різні пакети і покладено в сумку. Не рекомендується класти в аптечку ліки, термін їхньої придатності різко скорочується під час зберігання в машині взимку і влітку. На цей випадок усі, хто має хронічні захворювання, зазвичай дбають про запас ліків на дорогу.

Подорожувати автомобілем - приємне заняття, хоча дорога завжди непередбачувана.

Водії інколи роками не заглядають до аптечки, де можна знайти пожовклі від часу пігулки або порожні флакони з-під рідких ліків. Бинти втрачають свою стерильність, а гумові джгути висихають. Ось для чого потрібен періодичний огляд аптечки.

Ви можете самостійно доукомплектувати аптечку. Рекомендується мати в ній нашатирний спирт, йод, перекис водню, одноразовий стаканчик, ручку або олівець.

Аптечка стає необхідною в найнепередбачуваніші моменти, адже ніхто не застрахований від нещасних випадків на дорозі, ви маєте бути готовими будь-якої миті надати допомогу іншому водієві або пішоходу. 

Фармацевти розповідають комічні історії про використання презерватива не "за призначенням" з арсеналу автомобільної аптечки. Він може вміщати до п'яти літрів води або бензину, використовуватися як напальчник або бахіли, щоб не промочити ноги. Бували випадки, коли його використовували замість джгута для зупинки кровотечі.

Будьте уважні до себе і людей, які вас оточують, взаємодопомога дуже важлива, особливо на дорозі. Ні цвяха, ні жезла!

Заказать сейчас