Выносливость человека

Выносливость человека

Дуже часто нам доводиться чути приголомшливі оповіді про людей, які були знайдені живими після тривалого часу без їжі або пиття, або про тих, хто був засипаний шаром снігу, але не дивлячись на страшний холод, зумів вижити.  Безсумнівно, організм людини може бути досить сильним і стійким, проте і у нього є свої межі.  Так чи є якась межа?  Про це дізнаєтеся далі.

Людський організм непогано сконструйований, щоб долати певні труднощі.  Він вміє боротися з палючим спекою за допомогою системи потовиділення, прискореного дихання і серцевого ритму.  При цьому важко встановити граничну температуру, так як крім цифри на термометрі, виживання людини буде залежати від багатьох факторів, а саме: наявність води і вітру, вологості повітря, від ваги і кількості років конкретної людини.  Для багатьох людей +600 С - це критична температура.  Через 10 хвилин може наступити ситуація, яка, без надання першої допомоги, призведе до летального результату.

Якщо говорити безпосередньо про температуру всього організму, то при досягненні 420 С наслідки теплового удару стають незворотними.

Яку ж мінімальну температуру здатний винести людський організм?  Людина забезпечений механізмами, які пристосовані підтримувати тепло в холодному середовищі.  Втім, якщо температурний показник повітряного середовища занадто низький, це може привести до переохолодження.  Стрімке падіння, як і підвищення температури тіла, провокує системний відмова організму через припинення роботи деяких біохімічних процесів, що функціонують в нормальних комфортних умовах.  Достовірно відомо, що при падінні температури тіла нижче 210 С, людина не здатна вижити.

Знову-таки це буде залежати від фізичних характеристик конкретної людини.  Так, наприклад, людина прожила все життя в північних широтах, більш пристосований до низьких температур, ніж той, який потрапив в холод з тропіків.

Наш організм адаптований до житті на землі, як з позиції щільності кисню в повітрі, так і з позиції впливу умов навколишнього середовища на процеси, що відбуваються в нашому організмі.  Так у альпіністів, організм пристосовується до зменшення концентрації кисню за рахунок збільшення вироблення червоних кров'яних тілець, щоб максимально витягти кисень з повітря.

Фахівці вказують на те, що на граничних висотах (між 18,9 і 19,2 кілометрами над рівнем моря) в значній мірі знижується не тільки концентрація кисню, а також фізичні властивості рідин в організмі.  Так вода, яка є головним компонентом крові, починає закипати при температурі тіла 370 С. Тому висоту 19,2 кілометра вважають максимумом, до якої людина здатна вижити без пристосувань збалансування тиску.

Виживання без сну - захоплююча тема, яка займає розуми як простих людей, так і вчених, які проводять постійно нові перевірки по даній тематиці.  Свого часу було проведено кілька різних досліджень як на людях, так і на тварин.  На підставі дослідів, проведених на щурах, учені прийшли до висновку, що прожити без сну можна близько 2 тижнів.  Втім, щодо людського організму, ці показники високоточними назвати не можна.

При появі можливості занурюватися на глибину, намітилися і прагнення стати в цій справі краще.  Йде постійна боротьба за рекорди, незважаючи на негативний вплив на людський організм.  Без спеціального обладнання не пройде і 2 хвилин, як звичайна людина знепритомніє на глибині близько 20 метрів.  Межа занурення для висококласних нирців - 85 метрів.

Час, на яке ми можемо затримати подих, прямо пропорційно нашим станом здоров'я.  Зазвичай людина втрачає свідомість через 2 хвилини після припинення надходження кисню.  Проте, людина здатна затримувати дихання на набагато більший час.  Для цього потрібно тренуватися.  Найбільш вражаючих результатів показують спортсмени, які займаються підводним плаванням з затримкою дихання.  На сьогоднішній день світовий рекорд становить 11 хвилин 35 секунд.

Кожній клітині організму необхідна вода.  Не буде перебільшенням те, що вода - це скарб, необхідне для життєдіяльності.  Вона є одним з ключових речовин, яке доставляє поживні речовини, а також виводить токсини з організму.  Однак, це не єдині властивості води.  Без зовнішнього надходження води в кількості не менше 1 літра в день людина загине протягом тижня.  Вода зволожує, очищає і допомагає нам схуднути.

Вода корисна - питво цієї рідини позитивно впливає на роботу травної системи.  Крім того, вода має великий вплив на правильне функціонування м'язів і суглобів.  Недолік рідини може викликати хворобливі відчуття в кістках, суглобах і привести до м'язових спазмів.

І найголовніше, вода впливає на нормальну діяльність нирок і фільтрацію, що, в свою чергу, запобігає утворенню каменів у нирках.  Дефіцит води в організмі може привести до зворотного ефекту.

Якщо ви не збираєтеся ставити нові рекорди на витривалість, а камені в нирках все ж присутні, рекомендуємо застосовувати засіб на рослинній основі КЕДЖІБЕЛІНГ МАКС з вмістом листя кеджібелінга, які, як відомо, мають багато переваг для підтримки здоров'я, одне з них - збільшення гіпотонічно сечі  , розмивання і виведення оксалатних каменів з нирок.  Подбайте про своє здоров'я з КЕДЖІБЕЛІН МАКС!

Заказать сейчас