ЧТо Вы любите больше: чай или кофе

ЧТо Вы любите больше: чай или кофе

Поєдинок між прихильниками чаю і кави, напевно, буде проходити постійно, з'ясовуючи що краще, корисніше і смачніше.  Вченими було проведено не одне дослідження, щоб розібратися в цьому.

А що більше до душі вам?

Для початку порівняємо хімічний склад цих напоїв.  Почнемо з алкалоїдів.  Найважливішим алкалоїдом є всім відомий кофеїн (в чаї він носить назву теїн).  В останньому його міститься більше, ніж в каві, проте не дивлячись на це він проявляє більш легке вплив.  Це пов'язано з тим, що концентрація чайного кофеїну менше, ніж кавового.  До того ж при заварюванні чаю використовують заварку в меншому обсязі, ніж для кави.

Крім таніну в чаї присутні такі речовини, як: теобромін, теофілін, гуанін, аденін.  Так само в своєму складі чай містить близько 30 ефірних масел, які обумовлюють його аромат.  Однак при нагріванні чаю вони швидко випаровуються.  Завдяки таніну, напій стає терпким, терпким на смак і темним за кольором.  Варто відзначити, що в даному напої є досить вітамінів: С, групи В, пантотенова кислота та інші.

Ну а що ж кави?  Він також не обділений корисними речовинами.  Поряд з кофеїном в його склад входить трігонеллін, хлорогенова кислота, мінеральні солі, білок, кавове масло, вода.  Ще кави містить більше сотні ароматичних речовин, однак після контакту з киснем вони випаровуються.

Але все ж, який з цих 2 напоїв корисніше?  Який можна вживати у великих дозах, а який бажано мінімізувати?  Який більше бадьорить і тонізуючий?  Питання досить складні і багато вчених донині сперечаються з цього приводу, хоча певні факти вже вивчені.

Досліджуючи користь і шкоду напоїв, вчені аналізують, як вони впливають на організм і до яких захворювань призводять.  Даний підхід вважається неупередженим, оскільки дозволяє зробити дослідження максимально правдивим.

Користь чаю:

 • Знижує ймовірність розвитку ракової патології молочної, передміхурової залоз і шкіри;

 • Зводить до мінімуму тривожність;

 • Нормалізує артеріальний тиск;

 • Регулює рівень холестерину.

Однак, якщо вливати в себе чай в надмірних кількостях - безсоння вам гарантована, а також втрата організмом необхідної заліза, захворювання печінки, проблеми з зубами і кістковою системою.  А холодний чай може стати причиною утворення каменів в нирках.

Користь кави:

 • Мінімізує ризик виникнення патологій з боку серця і судин;

 • Знижує ймовірність розвитку цукрового діабету;

 • профилактирующим паркінсонізм;

 • Попереджає придбане слабоумство.

Вживання кави у великих дозах призводить до надмірного збудження, хвилювання і залежності.  Великий вплив кави надає на нирки.  Приблизно 9-12% кофеїну виводиться нирками в непереробленому вигляді.  Із сечею виводиться такий необхідний для організму Са і Na, порушується електролітний і мінеральний обмін (одна з причин утворення каменів в нирках).

Експерти вважають, що ці обидва напої корисні, але кожен по-своєму.  Потрібно пити те, що приносить задоволення.  Тільки в усьому потрібно знати міру і не забувати крім цього пити чисту воду, щоб не допустити дегідратації, так як обсяг виведеної рідини збільшується майже в три рази.

Кава вважають найбільш тонізуючим напоєм.  Насправді, це не зовсім так.  Незважаючи на те, що в 1 чашці чаю міститься практично в два рази менше теїну, вона здатна підвищити тонус так само, як і чашка кави.  А якщо провести заварювання чаю до фортеці кави, то він буде в рази результативніше в активізації роботи мозку.

Хочете чай, каву пити, і каменів в нирках НЕ нажити?  КЕДЖІБЕЛІНГ МАКС ваш надійний помічник для профілактики і лікування сечокам'яної хвороби.  Наявність 4 компонентів флори Південно-Східної Азії, надають 4 потужних швидких дії: літокінетічесое, спазмолітичну, діуретичну та протизапальну.  КЕДЖІБЕЛІНГ МАКС - гарантоване вирішення проблеми лікування.

 

Заказать сейчас